Суббота, 20.04.2024, 07:16
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Июнь 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 156
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Друзі сайту
Головна » 2018 » Июнь » 4 » Історичний квест "Патріоти Чернігівщини"
07:02
Історичний квест "Патріоти Чернігівщини"

  З метою поширення серед молоді історичних знань про рідний край, формуванню поваги до його минулого, збереження історичної пам’яті  ГО «Чернігів Європейський» спільно з Чернігівською обласною державною адміністрацією  ініціювали проведення історичного квесту «Патріоти Чернігівщини» для учнів 9-10 класів ЗЗСО області. Партнерами проекту виступили Національний архітектурно-історичний заповідник «Чернігів Стародавній» та Чернігівський національний технологічний університет.

Змагання юних патріотів проходили в два етапи. На  перший (відбірковий)  учасники готували есе на тему «Земляк, яким пишається моя громада». На розгляд конкурсної комісії надійшло 46 творчих робіт із 39 загальноосвітніх закладів області. Переможцями відбіркового етапу стали 15 команд, які й були запрошені на фінальний етап. Серед них і команда «ВІДУН» Бахмацької гімназії (з творчою роботою, присвяченою діяльності Колоші В.П., директора ПСП «Пісківське») у складі Моргун Дарини, Гребенчук Альони та Прощенко Анастасії під керівництвом у І етапі Шостак В.М., учителя української мови та літератури.

19 травня в Чернігові на території  Національного архітектурного історичного заповідника «Чернігів стародавній» (Дитинець) відбувся фінальний етап  квесту. Команди змагалися на десяти станціях: "Спасо -Преображенський собор", "Борисоглібський собор", "Будинок архієпископа", "Будинок полкової канцелярії", "Будинок губернатора", "Будинок жіночої гімназії", "Колегіум", "Пам'ятник Т.Г. Шевченку", "Пам'ятник О.С. Пушкіну" та "Гармати", демонструючи свої знання минулого рідного краю, уміння орієнтуватися на місцевості та швидко й логічно мислити.

У фіналі перемогла команда «Литаври» зі Сновської загальноосвітньої школи №1. На почесному другому місці – команда «Відун» із Бахмацької гімназії (керівник ІІ етапу Гриценко С.М., учитель художньої культури) Третє – у команди «Сіверяни» школи №10 міста Ніжина.

Юні патріоти Чернігівщини не лише вправлялися у знанні історичних пам’яток та подій, а ще й отримали яскраві емоції та чудові враження, а переможці – корисні призи.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 495 | Додав: Alex | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz