Пятница, 29.03.2024, 14:55
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Ноябрь 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 156
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Друзі сайту
Головна » 2017 » Ноябрь » 23 » День української писемності та мови
07:04
День української писемності та мови

Із здобуттям Україною незалежності одним із найважливіших завдань, що постало перед державою, було створення всебічних умов для розвитку і утвердження української мови як державної. Указом Президента України 1997 року було встановлено День української писемності та мови, який відзначається 9 листопада. Це свято спрямоване на підтримку рідної мови, привернення уваги світового українства до проблем української мови, її вивчення та розвитку, пропаганди і популяризації та водночас демонстрацію її краси й багатства, літературної довершеності. Це свято гуртує усіх нас на шляху відродження духовності, зміцнення державності, формування громадянського світогляду. Адже кожен народ відбувся лише тоді, коли усвідомив себе у рідному слові.

Рідна мова – це мова, що першою засвоюється дитиною і залишається зрозумілою на все життя. Рідною прийнято вважати мову нації, мову предків, яка пов’язує людину з її народом, з попередніми поколіннями, їхніми духовними надбаннями.

Мова моя українська,

Батьківська, материнська,

Я знаю тебе не вивчену –

Просту, домашню, звичну,

Не з-за морів покликану

Не з словників насмикану.

Ти у мені із кореня,

Полем мені наговорена,

Дзвоном коси накована,

В чистій воді смакована.

 

Традиційно в Бахмацькій гімназії відбулась низка заходів, приурочених до святкування Дня української писемності та мови.

9 листопада в рамках тижня словесності була проведена тематична лінійка «Наше диво калинове - українська рідна мова». Вона стала своєрідним стартом XVIII Міжнародного конкурсу знавців рідної мови імені Петра Яцика.

У цей день старшокласники долучилися до написання радіодиктанту національної єдності. Його девіз: «Нас багато. Ми різні. Але нас об`єднує мета»

Заключним акордом 9 листопада став усний журнал до 105-річниці з дня народження Андрія Малишка. Ведучі-одинадцятикласники майстерно читали вірші талановитого поета, звучали пісні на слова митця у виконанні Беззуб Валерії, Гуринець Анни та Семеренко Дарини.

 

 

Переглядів: 493 | Додав: Alex | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz